Unul dintre fondatorii Subway a decedat recent. Familia, prietenii, colegii de afaceri și angajații restaurantului fast-food au acceptat cu greu cumplita tragedie.

Este vorba despre Peter Buck, unul dintre fondatorii lanțului internațional de restaurante Suwbay. Acesta a murit la onorabila vârstă de 90 de ani. Peter Buck s-a stins din viață într-un spital din Connecticut în ziua de 18 noiembrie. Anunțul șocant a fost făcut chiar de angajații Subway.

De la fizică la mâncare fast-food

Peter Buck a fost un fizician care a activat în domeniul nuclear. Acesta s-a născut în Portland, Maine în anul 1930.

La vârsta de doar 17 ani, acesta a avut ideea care avea să-l îmbogățească și să-i aducă faimă. Totul a început într-o simplă zi în care unul dintre prietenii săi, pe nume Fred DeLuca, l-a întrebat pe Peter Buck cum ar putea să facă rost de bani pentru a-și plăti studiile universitare. Răspunsul lui Peter Buck a fost simplu: un magazin de sandvișuri.

În 1965, Dr. Peter Buck, care a finanțat start-up-ul cu 1.000 de dolari, și Fred DeLuca au deschis ‘Pete’s Super Submarines’ în Bridgeport. La acea vreme, cel mai scump sandviș costa 69 de cenți, potrivit Daily Mail.

În ziua în care s-a deschis primul restaurant, respectiv pe 28 august 1965, Dr. Peter Buck și Fred DeLuca au vândut sandvișurile „submarin”, care au devenit reprezentative pentru Subway.

Avere de 1,7 miliarde de dolari

Ulterior, tinerii antreprenori au schimbat numele afacerii lor în „Subway”. Trei ani mai târziu, au decis să deschidă o franciză, o decizie înțeleaptă, care le-a adus miliarde de dolari. Forbes estimează că Peter Buck avea o avere netă de 1,7 miliarde de dolari.

Subway are 40.000 de magazine în întreaga lume, poziționându-se peste McDonalds și Starbucks, care au 39.200, respectiv 32.000 restaurante.

Cariera și studiile universitare ale lui Peter Buck

În calitate de fizician, Peter Buck a fost angajat de General Electric în 1957 în Schenectady, New York. Acesta a lucrat în centralele atomice la submarinele și navele marinei americane.

Dr. Peter Buck a fost primul membru al familiei sale cu studii universitare. El a absolvit în 1952 și a obținut un doctorat în fizică.

Ulterior, acesta a lucrat pentru United Nuclear în White Plains, New York și Nuclear Energy Services în Danbury. Peter Buck a fost un filantrop convins, care a donat sume impresionante către organizații din toate spectrele, potrivit gandul.ro.