Omul de afaceri Aydın Doğan, şeful companiei Doğan Holding, se află în topul celor mai mari contribuabili la bugetul de stat din Turcia, scrie presa locală.

Doğan, care a declarat un venit de 36 de milioane de lire turceşti (aprox. 17 milioane de euro) pentru 2008, va plăti 13 milioane de lire (aprox. 6 milioane de euro). 

Totuşi pe primul loc se află omul de afaceri Rahmi Koç, şeful conglomeratului Koç Holding, care a declarat un venit de 51,4 milioane de lire turceşti şi care va plăti un impozit pe venit de 18 milioane de lire.

In 2007, Doğan a fost cel mai mare contribuabil din Turcia, plătind un impozit de 10,45 de milioane de lire, în timp ce anul acesta va trebui să se mulţumească doar cu titlul de cel mai mare contribuabil din Istanbul, întrucât  Rahmi Koç este din Ankara.

Doğan Holding, care controlează cel mai mare grup media din Turcia, a raportat venituri pentru 2008 în creştere cu 22% faţă de anul precedent, ajungând la nivelul de 12,5 miliarde de lire turceşti (aprox. 6 miliarde de euro).

În România, Doğan Holding deţine postul de televiziune Kanal D.

Sursa: Hurriyet