Un document oficial, răspuns la o interpelare parlamentară, arată că sunt 4.450 de persoane condamnate, care se sustrag executării pedepsei cu inchisoarea. Dintre acestea, 350 de persoane sunt urmărite la nivel național, iar 4.100 la nivel internațional, arată deputatul PMP Robert Turcescu, într-o postare publicată miercuri pe contul personal de Facebook.

Pentru comparație, la penitenciarul Jilava sunt încarcerați în jur de 1.350 de deținuți. Dacă ar fi duți în arest și cei 4.450 de condamnați care se sustrag executării pedepsei, ar mai fi nevoie de cel puțin trei penitenciare precum Jilava, arată fostul jurnalist.

În plus, un număr de 1.363 de infractori se află în prezent în libertate, deși au fost condamnați pentru crime, violuri, vătămări corporale grave, tâlhării, maltratare de minori, trafic de carne vie, sechestrări de persoane.

Iar numărul fugarilor reprezintă o cincime din totalul condamnaților la pedepse privative de libertate din România, având în vedere că în prezent se află 20.307 persoane în închisorile din țară, conform datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor.

”Aici sunt rețelele de trafic de carne vie, de droguri și multe altele. Aici e dovada putreziciunii din statul român!”, a mai scris Robert Turcescu, în mesajul de pe internet.

Puteți vedea mai jos întreaga postare a deputatului: