Magazinele nu vor mai cere certificatul de vaccinare

„În curând, restricțiile vor fi de domeniul trecutului”, spune profesorul Anthony Fauci analizând evoluția epidemiei de coronavirus și indicând o perspectivă în care răspunsul la virus va fi gestionat de autoritățile locale de sănătate și nu de administrația Biden, scrie Giacolo Galleazi pentru lastampa.it

Consilierul președintelui american pentru lupta împotriva Covid, care a fost întotdeauna un susținător al unei linii stricte, spune că este „cert” că „se va ieși dintr-o fază de pandemie reală către o situație în care deciziile vor fi luate la nivel local. În plus, oamenii vor decide singuri cum să se comporte cu Sars-Cov-2”.

Germania

Infecțiile continuă să fie în creștere în Germania, unde în ultimele 24 de ore au fost constatate 234.250 de cazuri noi de pozitivitate la coronavirus. În urmă cu o săptămână, au fost înregistrate 208.498 de infectări. Incidența pe șapte zile la 100 de mii de locuitori este de 1450,8 cazuri față de 1441,0 de marţi. Decesele cauzate de coronavirus au fost 272, în creștere față de 196 în urmă cu o săptămână. De la începutul pandemiei, în țară s-au constatat oficial 11.521.678 de cazuri de pozitivitate şi s-au vindecat 8.373.900 de persoane.

Japonia

Familia Imperială a confirmat marți primul caz de infecție cu coronavirus. Prințesa Yoko, în vârstă de 38 de ani, este pozitivă pentru virus și a fost internată în spital. Prințesa, fiica cea mică a regretatului prinț Tomohito de Mikasa, verișoara fostului împărat Akihito, a început să simtă o durere în gât luni și marţi a fost testată pozitiv, a anunţat casa imperială prin intermediul unui purtător de cuvânt. Prințesa a fost internată într-un spital din incinta Palatului Imperial.

Sora sa, Prințesa Akiko, în vârstă de 40 de ani, va fi și ea testată. Cele două s-au văzut în urmă cu câteva zile. Prințesa Yoko nu a participat recent la niciun eveniment public, însă pe 30 ianuarie a asistat la o ceremonie de comemorare a unui împărat decedat.  Prințesa Yoko e preşedintele societăţii de asistență socială Yuai Jujikai din Tokyo, precum și președintele de onoare al Japan Universal Sound Design Association, o organizație non-profit care ajută persoanele cu deficiențe de auz. Până acum, nicio persoană cu care a intrat în contact nu a raportat vreo problemă de sănătate.

Companiile aeriene

Între timp, se verifică un boom al angajărilor în companiile aeriene din întreaga lume care, după lunga pauză cauzată de pandemie, sunt acum în căutare de noi piloți, însoțitori de bord, tehnicieni și alți profesioniști. De exemplu, anul acesta Ita Airways plănuiește să angajeze aproximativ 300 de piloți și 600 de însoțitori de bord, în timp ce noua companie AeroItalia este pregătită ca până în 2023 să angajeze aproape 2.500 de oameni între personalul de zbor și cel de la sol. În acelaşi timp Ryanair a lansat o campanie de recrutare a 2.000 de piloți în trei ani, iar compania germantă Eurowings vrea să angajeze în următoarele 24 de luni 1.500 de piloți și însoțitori de bord. La rândul său, maghiara Wizz Air a organizat un roadshow în toată Italia pentru a găsi 800 de însoțitori de bord noi, în timp ce US United Airlines plănuiește să angajeze aproximativ 25.000 de oameni între piloți, personal de mentenanţă și birouri.

„În sfârșit sectorul aviației comerciale repornește după lunga pauză cauzată de Covid și oferă oportunități interesante de angajare în Italia și în întreaga lume”, confirmă Luciano Castro, director Fly Future Digital Preview. „În țara noastră, institutele de aeronautică, școlile de zbor și chiar aerocluburile au cunoscut o creștere considerabilă a numărului tinerilor interesați de un loc de muncă interesant și sigur, de un nivel profesional ridicat și, în acelaşi timp, bine plătit. Prin urmare, în următorul episod al talkshow-ului nostru online, mai mulţi experți și piloți vor povesti despre experiența lor și vor oferi sugestii celor care doresc să întreprindă această carieră interesantă”.