Recent, două companii americane au primit aprobare pentru a vinde carne cultivată în laborator. Acest acord al departamentului american pentru agricultură marchează începutul unei noi ere.

Se va ajunge la o penurie de mâncare clasică

Avocatul Gheorghe Piperea a spus că noi trebuie să ne schimbăm, deoarece suntem forțați să ne schimbăm.

„Prin metodele clasice se pot hrăni și cei șapte miliarde de pământeni de astăzi și cei 20 de miliarde de pământeni din 2050 fără să fie nevoie ca cineva într-un fel sau altul să intre în sărăcie. Problema maximă care se pune este una macroeconomică. După câte aţi observat deja, când e vorba de o astfel de tehnologie primii care sar la cap sunt aceeași care au sărit la cap și pe partea cu tehnologia și cu digitalizarea și pe partea cu vaccinarea. Iată acum sar la cap și pe partea cu carnea sintetică. E vorba despre o chestiune de drepturile și libertățile omului”, a spus acesta la Antena 3 CNN.

Potrivit lui Gheorghe Piperea, se va ajunge la o penurie de mâncare clasică peste tot în lume, iar atunci va apărea o problemă de acces la mâncare.

„Când se va crea penurie de mâncare clasică în mai toate țările lumii, atunci va apărea o problemă de acces la mâncare”, avertizează el.

Avocatul a mai spus că producătorii de mâncare clasică vor fi strâmtorați astfel încât să nu o mai facă.

SUA a autorizat comercializarea cărnii de pui cultivate în laborator

Statele Unite au autorizat, pentru prima oară, comercializarea cărnii de pui cultivată în laborator de către două întreprinderi, a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii (USDA), iar Upside Foods a primit prima comandă din partea restaurantului bucătăresei-şefe franceze Dominique Crenn, la San Francisco, relatează AFP.

USDA a inspectat şi a dat aprobare miercuri sistemelor de igienă alimentară ale întreprinderilor Upside Foods şi Good Meat, ale căror produse urmează să fie rapid disponibile în anumite restaurante, au anunţat cele două companii.

Cele două societăţi au obţinut încă din noiembrie anul trecut undă verde din partea Agenţiei pentru Siguranţă Alimentară din Statele Unite (FDA), iar Departamentul Agriculturii a aprobat săptămâna trecută conformitatea etichetelor.

„Această autorizare va schimba în mod fundamental modul în care ajunge pe mesele noastre”, a declarat CEO şi fondatoarea Upside Foods, Uma Valeti, care a salutat, într-un comunicat, „un pas uriaş către un viitor mai durabil”.