François Fourmont, Directorul General Dacia, a fost desemnat, joi, cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti, în cadrul unei şedinţe festive organizate de Consiliul Local cu ocazia Zilelor Municipiului.

Diploma i-a fost înmânată de către primarul Tudor Pendiuc, pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei automobilului din România şi promovarea cu succes a municipiului pe plan intern şi internaţional.

„Dacia este astăzi un adevărat fenomen, iar unul dintre reprezentanţii acestui fenomen este François Fourmont”, a afirmat Tudor Pendiuc.

„În perioada actuală de criză, există şi oameni care s-au preocupat de soarta comunităţii din Argeş, iar François Fourmont a fost unul dintre aceştia. În timp ce alte societăţi închid porţile şi concediază oameni, Dacia produce în continuare, şi încă bine”, a subliniat primarul.

Acesta a apreciat managementul performant al uzinelor, datorită căruia la Mioveni se vor produce modele noi, economice. François Fourmont este cel de-al treilea străin care primeşte titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piteşti.

Onorat de această distincţie, Directorul General Dacia a mărturisit că, după şase ani în România, se poate considera deja un român „adoptat”. El a felicitat autorităţile locale pentru evoluţia oraşului şi le-a mulţumit pentru susţinerea lor permanentă.

Renault a investit până acum circa 1,5 miliarde de euro în România, în special în judeţul Argeş.

Cu ocazia distincţiei primite astăzi, François Fourmont a anunţat că Dacia susţine activitatea autorităţilor locale prin dotarea cu un automobil Dacia Logan MCV a Asociaţiei Municipiilor din România, al cărei preşedinte executiv este primarul Tudor Pendiuc.