Chiar dacă valoarea fundamentală a activelor nu crește, ecuația cerere-ofertă rămâne, a declarat Gupta. Nu poți face prea rău să fii într-un coș cu active ESG, doar pentru că vor mai fi un trilion de dolari în plus în această clasă de active”, a declarat Gupta, membru al Consiliului ESG al CNBC. „Dacă nu altceva, asta va duce la creșterea prețurilor.”

Probleme cu investiţiile durabile

O altă problemă care anticipează în mod corespunzător investițiile durabile este aceea că firmele care vizează ESG „tind să fie companii cu performanțe ridicate”, a afirmat el.

„Prin urmare, dacă ar fi să creați un coș de acțiuni ESG, veți alege în mod sigur companii performante și acest lucru nu este un profil prost de investiții”, a adăugat el.

Investitorii selectează investiţiilor

Gupta a mai declarat că întreprinzătorii încep să fie tot mai interesați în ceea ce privește selectarea investițiilor care pot fi responsabile din punct de vedere social sau care promovează sustenabilitatea mediului. „Mulți clienți vor să poată face o alegere în ceea ce privește tipurile de investiții pe care doresc să le facă”, a spus el.

„În multe cazuri, oamenii sunt fericiți să se îndrepte către ESG dacă pot obține cel puțin același randament pe piață ca și o investiție care nu este ESG. Dar nu e clar câți dintre ei vor fi dispuși să facă un compromis”, a declarat Gupta. „Asta este încă de testat”, a adăugat el.