Consiliul de Administraţie (CA) al Automobile Craiova (AUCS) a decis, joi, modificarea actului constitutiv şi revocarea reprezentantului SIF Oltenia (SIF5), Dinel Staicu, măsură luată după ce SIF a vândut companiei Ford participaţia de 22,85% pe care o deţinea la Automobile Craiova.

Revocarea lui Staicu din funcţie a fost decisă într-o Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), iar în locul acestuia a fost numit un nou membru, Kenneth Macfarlane, al cărui mandat a început joi şi se va termina în momentul în care mandatele celorlalţi membri ai CA vor expira.

„Decizia pe care am luat-o în Adunarea Generală a Acţionarilor a fost una absolut naturală, după ce în luna aprilie Ford a achiziţionat pachetul de acţiuni pe care acţionarul minoritar de la acea vreme, SIF Oltenia, l-a deţinut la Automobile Craiova”, a declarat, joi, reprezentantul Ford România Nadia Crişan, citat de Mediafax.

Macfarlane este vicepreşedinte de producţie în cadrul Ford Europa şi vicepreşedinte Ford Motor Company. Înainte să lucreze pentru Ford Europa, a fost directorul operaţiunilor de fabricare a camionetelor aceleiaşi mărci în America de Nord. Macfarlane lucrează pentru Ford din 1973.

Ceilalţi membri ai CA sunt Kevin Reynolds, Leonard Meany, Dionisio Campos şi Ion Ion.

SURSA: Mediafax