Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs, sprie bunadimineatasuceava.ro. Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, iar acționarii firmei sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin.

Cu COVID sau fără, ce mai contează

În condițiile în care mai multe localități din județul Suceava au fost introduse în carantină, nouă persoane din aceste localități au reușit să vină până la Iași, cu autocarul, pentru a pleca la muncă în Germania. Mai mult, azi, au decolat două curse către Baden-Baden (Germania) și Maastricht (Olanda) în care, probabil, au fost alți români plecași la sparangheliadă.

Cu ausweis de la medicii de familie

Sucevenii aveau adeverințe de la medicul de familie care să ateste că nu sunt infectați cu COVID-19 și că sunt apți de muncă. Cele nouă persoane care au încercat să ajungă la Iași sunt din Bosanci, Adâncata și Mitocul Dragomirnei, localități aflate în zona de carantină. Dar de unde știu ei, medicii de familie, că dornicii de cules sparanghel nu au COVID?

Puncte de racolare

Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și puncte de lucru în Iași, Piatra Neamț, Vaslui, Bacău și Botoșani, în orașele-cheie din Regiunea de Nord-Est.