Ce partid va evita Klaus Iohannis

„Am spus-o și o repet: nu voi desemna un premier PSD. Nu există niciun partid și nicio coaliție care are o majoritate în Parlament. Așadar nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că aceasta e soluția justă pentru această criză în care ne aflăm acum”, a mai spus președintele.

Iohannis va evita și majoritățile ad-hoc din jurul social-democraților

„Desemnarea unui premier din partea unei majorităţi coalizate ad-hoc în jurul PSD ar însemna o nerespectare a voinţei cetăţenilor. De aceea am spus că, în opinia mea, este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei majorităţi parlamentare capabilele să susţină un guvern stabil”, a declarat acesta.

PSD a creat o nouă criză politică

„După ce a avut una dintre cele mai dezastruoase guvernări, după ce a demis Guvernul Orban, PSD a creat o nouă criză prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR, așa cum știți că nu am comentat nici cu alte ocazii și voi aștepta motivarea. Însă ceea ce face PSD e o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză”, a spus Iohannis, potrivit Digi24.