Scenă incendiară cu Diana Șoșoacă la Matei Balș. Senatoarea AUR s-a dus la spital și a încercat să intre în interiorul unității spitalicești. Șoșoacă a fost însă blocată de jandarmi, care i-au interzis accesul.

Imediat, senatoarea AUR a început să țipe și să arunce cu reproșuri. Ea i-a certat pe oamenii legii și le-a spus nu respectă poporul român. Șoșoacă a fost abordată și de o femeie care locuiește în zona spitalului. Femeia i-a spus că acolo nu există căldură și că oamenii se încălzesc cu calorifere electrice.

Imediat după scena cu Șoșoacă au fost luate măsuri sporite de securitate. Acest demers vine și în contextul în care Klaus Iohannis e așteptat la Balș. Prezența șefului statului este programată la ora 13.

În plus, oamenii legii vor să evite orice conflict în momentul în care Iohannis va veni la Blaș. În condițiile în care ar putea fi și oameni nemulțumiți de cele întâmplate, numărul forțelor de ordine au crescut vizibil. La fața locului au apărut mai mulți polițiști, jandarmeri dar și oameni de la SPP.

În ciuda acestor măsuri, Șoșoacă a continuat să vorbească în fața camerelor de luat vederi. Ea a cerut demisia lui Raed Arafat.

Șoșoacă cere demisia lui Raed Arafat

“Solicit demiterea lui Raed Arafat. Trebuie numiți alți oameni. Toți care au fost până acum nu au reușit să rezolve problemele din sistemul sanitar. Raed Arafat stă pe scaunul dânsului. Stă la grupul de necomunicare strategică”, a spus Șoșoacă.

Ea a arătat că situația e gravă.

“Avem 5 morți. Pe alte surse, știu că trei sunt carbonizați și cu ursuri interne. Cum au ajuns să fie carbonizați? Avem reiterarea situației de la Piatra Neamț și Giulești. Nu vreau să văd medici verificați pentru incompetența altor persoane”, a spus senatoarea AUR.

Ea a spus că în locul lui Raed Arafat ar demisiona și ar lăsa persoane competente la conducere.

“Trebuie să ai demnitate și să-și dai demisia când vezi ce se întâmplă sub conducerea ta”, a conchis Șoșoacă.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin