Marius Pieleanu a prezentat, marți, la emisiunea Ediție Specială de la Antena 3, sondajul interne ale PSD cu care sociologul a mers în fața membrilor PSD din CExN. Potrivit acestui sondaj, Partidul Social Democrat pornește în lupta pentru Cotroceni din poziția a treia.

„Într-adevăr, PSD se află pe poziția a treia, la o distanță în marjă de poziția a doua, dacă e să adunați USR și PLUS. În opinia mea, USR și Plus nu ating împreună cifra pe care o ating separat pentru că există și nemulțumiri reciproce, care nu se cuantifică atunci când măsurăm alianța și nu partidele separat. Cu alte cuvinte, PSD și Alianța USR-PLUS se află la egalitate”, a spus Marius Pieleanu.

Marius Pieleanu afirmă ca Viorica Dăncilă are șanse foarte mari să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, însă pentru asta PSD trebuie să aducă 800.000 de voturi.

„Ideal ar fi ca voturile doamnei Dăncilă să fie similare în turul 1 cu cele obținute în decembrie 2016 la alegerile generale, lucru de altfel nu imposibil de obținut. Sigur va fi o participare mult mai mare la vot. Am identificat o participare de 60%, care înseamnă foarte mult”, a mai spus socilogul.