Lia Olguța Vasilescu a făcut un anunț șoc marți seara. Ea a anunțat că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Lia Olguța Vasilescu a spus că decizia a fost luată în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea. „Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE”, a scris ea pe Facebook. 

Hotărârea Olguței Vasilescu era oarecum previzibilă dacă este să se țină cont de faptul că președintele Klaus Iohannis a respins de patru ori propunerea ca ea să ocupe fotoliul de ministru al Dezvoltării. Ceea ce a determinat-o însă Vasilescu să renunțe cu adevărat la șansa de a deveni din nou ministru ar avea legătură cu viitorul politic al lui Claudiu Manda. Potrivit unor surse politice, citate de Hotnews, ea ar fi primit, în schimb, de la partid, un loc eligibil pe lista de europarlamentare pentru viitorul său soț. Lia Olguța Vasilescu a anunțat deja că urmează să se căsătorească cu vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda. Cei doi ar urma să se prezinte în faţa ofiţerului de stare civilă în luna februarie, urmând ca în martie să se cunune religios.

Bursa zvonurilor oferă însă și o altă variantă. Potrivit altor informații venite dinspre Realitatea tv, Lia Olguța Vasilescu s-ar putea regăsi pe lista scurtă a lui Liviu Dragnea pentru comisari europeni. Indiferent că este vorba de o funcție la Bruxelles pentru soț sau una pentru ea, este mai mult ca sigur că Lia Olguța Vasilescu a primit ceva la schimbul renunțării de bună voie la fotoliul de ministru.