Victor Ponta a susținut, la B1 TV, că cei de la ALDE, în frunte cu Tăriceanu, au rămas prea mult timp în coaliția cu PSD și au girat niște erori foarte mari.

În plus, Liviu Dragnea a jucat un rol hotărâtor în ceea ce privește eșecul înregistrat de ALDE la alegerile pentru Parlamentul European.

”Tăriceanu nu se află acum într-o situație delicată, dimpotrivă. Cred că a stat prea mult lângă domnul Dragnea, după aceea și lângă Viorica Dăncilă și cred că a făcut singurul lucru pe care l-aș fi făcut și eu, adică te despinzi când mergi cu Titanicul direct spre aisberg încerci să le spui, le spui, vezi că nu te ascultă, pleci de acolo”, a susținut liderul Pro România.

El a susținut că problema celor de la ALDE a fost că a girat niște greșeli mari de tot, cum este cazul OUG 114, iar acest lucru s-a văzut pe 26 mai, la vot.

„Totuși un partid mare, un partid de lider, Călin Popescu Tăriceanu este printre primii cinci lideri, nu a luat 5%. În timp ce, uite, Traian Băsescu a luat 5%. Din punctul ăsta de vedere, cred că trebuiau să plece de mult timp de acolo, probabil că au plecat prea târziu”, a declarat Victor Ponta.

El a vorbit și despre scorul înregistrat de PSD la alegeri, spunând că este o catastrofă, cel mai prost scor înregistat în istorie.

“Pe Dragnea nu l-au schimbat. Nu au făcut alegeri și l-au schimbat din funcție. Au așteptat să vină să-l ia duba. Dacă nu-l lua duba, era și acum președinte la PSD. Iar Dăncilă, Fifor erau cu ‘Trăiască șeful nostru suprem, viitorul nostru președinte’. Și era și candidat la Președinție”, a punctat Ponta.

 

2012- faimosul USL cu PNL. Eu eram convins, cum sunt convins și astăzi că în România trebuie să trecem la impozitare diferențiată. Atunci PNL și Crin Antonescu mi-au spus, domne, cu noi nu te înțelegi pe chestia asta. Ne înțelegem pe ce vrei dar nu pe asta. Și am rămas la cota unică. Pe urmă am venit eu cu niște idei, poate mai liberale, s-au bucurat. Aici a fost chestia aia superpopulistă dăm pensii și salarii și ne votează”