De ce a fost condamnat, de fapt, Cătălin Cherecheș! Primarul din Baia Mare este convins că dosarul în care a fost condamnat de către DNA a fost unul fabricat la comandă.

Mai mult, susține că a ajuns în această situație pentru că a refuzat să ”toarne” nume mari din lumea politică.

”Am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite, să fac denunțuri, să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești într-o viață și o pierzi într-o clipă”, a scris el pe Facebook, cu câteva ore înainte de a fugi din România.

Edilul chiar i-a nominalizat pe cei despre care a fost pus să facă denunțuri. Mai exact, este vorba de foștii miniștri Elena Udrea și Gabriel Oprea.

În 2013, fosta blondă de la Cotroceni s-a afișat de mai multe ori cu Cherecheș, care atunci avea numai 35 de ani. Astfel, a alimentat zvonurile că între ei ar exista mai mult decât o prietenie.

Elena Udrea, motivul problemelor lui Cătălin Cherecheș?

catalin chereches
SURSA FOTO: Facebook, Catalin Chereches

Acum 10 ani, într-un interviu acordat publicației ”Ziua Bună, Maramureș”, Cătălin Cherecheș a afirmat că dosarul DNA a fost legat de subiectul Elena Udrea.

”După prezența doamnei Udrea în Baia Mare, am senzația că cineva s-a supărat”, a declarat el atunci.

Elena Udrea a venit de mai multe ori în Baia Mare. În perioada în care era ministrul Turismului, a semnat pentru alocarea a 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru acest oraș. În mai 2013, chiar a participat la banchet de clasa a XII-a. Acolo, Cătălin Cherecheș a invitat-o la dans.

Fosta blondă de la Cotroceni a revenit la Baia Mare în septembrie 2013, tot la invitația lui Cătălin Cherecheș, la Sărbătoarea Castanelor. Edilul a așteptat-o cu flori și chiar i-a dăruit o pernă cu lavandă.

Cherecheș a recunoscut ulterior că Elena Udrea ”este o femeie frumoasă, hotărâtă, puternică și inteligentă”. A negat însă că ar avea o relație cu fostul ministru.

Întrebat, tot în 2013, dacă Elena Udrea este sursa problemelor lui, edilul din Baia Mare a spus următoarele:

”Noi, în Maramureș, suntem gazde foarte bune și ospitalieri și cred că acest lucru poate a supărat. Doamna Udrea s-a simțit foarte bine la noi, în Maramureș. (…)

Dar eu sunt omul care niciodată nu va face un denunț penal. Indiferent ce se întâmplă, eu nu sunt un delator. Se știe cam ce relaționări am avut la nivel politic înalt, dar eu sunt un bărbat care respect onoarea”.

I s-a cerut să îi toarne pe Elena Udrea și Gabriel Oprea

Edilul a fost întrebat direct pe cine i s-a cerut să toarne. Acesta a dat două nume: Elena Udrea și Gabriel Oprea.

”Înțeleg că am fost într-un parteneriat politic cu Gabriel Oprea, înțeleg că doamna Udrea a fost cea care, din perspectiva Ministrului Dezvoltării, a ajutat foarte mult Baia Mare. Din păcate pentru cei mânați de ură, nu am să spun decât lucruri frumoase despre aceștia doi.

Ei sunt cei care au avut, la nivel înalt, tangență cu mine în mod direct și, oricum, din punctul meu de vedere, ușa pentru astfel de lucruri este absolut închisă. Nu voi spune minciuni despre cineva, nu voi face denunțuri. Chiar despre oamenii care îmi fac rău”, a mai spus Cătălin Cherecheș.