Turneul WTA de la Bucureşti se mută la Budapesta. George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat că Jeno Marky nu l-a informat încă despre mutarea competiţiei în capitala Ungariei.

Proprietarul turneului, maghiarul Jeno Marky, nu a ajuns la un acord cu Federația Română de Tenis pentru prelungirea înțelegerii. El a primit o ofertă mai bună din partea Guvernului Ungariei, iar turneul va fi mutat astfel la Budapesta, scrie ziare.com
  
Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a confirmat că nu s-a obținut prelungirea contractului, însă spune că Marky nu a informat încă oficial că va mută turneul la Budapesta. Sursele Ziare.com garantează însă că turneul va avea loc la Budapesta. 
  
 „Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat în România deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l păstra în Ungaria. Acum suntem în discuții cu el să-l facem și anul acesta. Dacă vrea să ni-l dea, ni-l da, dacă nu, nu avem ce să facem. Este turneul sau. Pe noi nu ne-a informat că-l mută, dar nu am semnat prelungirea. 
  
 Dacă statul maghiar se implică, nu avem ce să facem. Noi încă suntem în dialog, dar am aflat pe diferite căi că ar fi în discuții și cu guvernul maghiar. Este de apreciat, totuși, că autoritățile din Ungaria se implică și investesc în tenis. Chiar în acest moment mai are loc la Budapesta încă un turneu WTA, finanțat tot de statul maghiar”, a spus George Cosac pentru Ziare.com. 
  
 Prima ediție a turneului feminin de la București a avut loc în 2014, la Arenele BNR. Simona Halep a fost și ea o prezența constanța și a putut luă contact cu fanii săi din România. Ea a câștigat turneul în 2014 și 2016, iar celelalte campioane sunt Anna Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) și Anastasija Sevastova (2018). 
  
 După mutarea turneului la Budapesta, România a rămas fără niciun turneu WTA deși este o forță în tenisul feminin. 
  
 Este al doilea turneu de tenis pe care România îl pierde în față ungurilor în ultima perioadă, după cel ATP, patronat de Ion Țiriac, mutat și el la Budapesta. 
  
 Salvarea ar putea veni, totuși, de la Ion Țiriac, care vrea să organizeze la Cluj un alt turneu din circuitul WTA, dar discuțiile sunt încă într-o fază incipientă.