Smaranda Patras-Donose, 38 de ani, nu fusese niciodatã suferindã, doar demult, în copilãrie, avusese o simplã operatie de apendicitã. La Arcadia Iasi s-a dus luna trecutã la un control de rutinã, dupã ce sesizase o micã jenã în partea dreaptã. Dupã consult, chirurgul în cauzã i-a spus cã “are acolo o bilutã micã”, pe care i-o va scoate laparoscopic imediat, fiind vorba despre o interventie simplã. Dupã operatie însã, Smaranda a început sã se simtã rãu. Medicul, panicat, i-ar fi spus, povestesc apropiatii, cã “din eroare, a sectionat ceva gresit”. A decis iar sã o opereze, clasic de data aceasta. 

În fapt, spune familia, chirurgul i-ar fi sectionat un intestin si infectia era aproape scãpatã de sub control în abdomenul pacientei. Desi starea ei era departe de a fi una bunã, au cãutat sã o externeze repejor. Acasã iar i s-a fãcut rãu, iar când familia a vrut sã o readucã la Arcadia, i s-a spus cã “Arcadia nu este spital de urgentã”. Au alergat la Spitalul de stat, “Sfântul Spiridon”, unde, sub coordonarea medicului Bulat, o echipã de medici foarte buni a dus o luptã teribilã, pentru salvarea Smarandei, însã lucrurile nu au mai vrut sã se îndrepte.

Luni, pe 20 august, Smaranda îi spunea tatãlui sãu, la telefon, faptul cã e puternicã si se va face bine, iar pe mama sa, care venise cu mâncare la ea, a mai tinut-o câteva ore în plus, spunându-i: “Mai stai, nu pleca, te rog”. Putin dupã miezul noptii însã, fata frumoasã si blândã, mãmicã a doi copii care o asteptau nerãbdãtori acasã, avea sã se stingã pe patul Spitalului “Sfântul Spiridon”. Cine rãspunde pentru moartea aceasta? se întreabã, revoltati, toti oamenii care au aflat despre aceastã tragedie. 

Citiți mai departe pe vremeanoua.ro.