Noi informații referitoare la obligativitatea prezentării PLF (passenger locator form).

Există discuții referitoare la exceptarea unor categorii profesionale de la completarea PLF

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila anunță că în momentul de față există deja o serie de discuții referitoare la exceptarea unor categorii profesionale de la completarea certificatului de localizare a pasagerilor care intră în ţară.

Mai exact, potrivit ministrului, este vorba despre persoanele care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat. În acest sens, el a adăugat că s-a găsit deja o soluție, care ar urma să fie pusă în practică alături de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

“Da, există discuţii legat de PLF, încât anumite categorii care vor fi exceptate de la acest lucru, mă refer la cei care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat şi s-a găsit o soluţie împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru această categorie”, a declarat Alexandru Rafila.

Totodată, Rafila a mai completat declarația sa, adăugând că în cazul altor categorii profesionale vor exista discuţii cu Ministerul Justiţiei, astfel încât să se poată stabili dacă pot fi luate decizii privind sancţiunile deja aplicate pentru necompletarea PLF.

“Avem o discuţie şi cu Ministerul Justiţiei, să vedem dacă găsim pentru aceste categorii o soluţie legată de sancţiunile care au fost impuse în perioada anterioară”, a adăugat Rafila.

PLF-ul stârnește un val de nemulțumiri

Amintim faptul că PLF-ul a stârnit un val de nemulțumiri în rândul USR. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Vlad Gheorghe, europarlamentar USR s-a arătat revoltat de amenzile date de autorități pentru necompletarea documentului.

În acest sens, el susține că amenzile trebuie anulate pentru că cetățenii români nu ar fi fost anunțați din timp despre obligația de a completa formularul.

”Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg. Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă”, a scris pe Facebook Vlad Gheorghe.

Totodată, el a adăugat că au existat și cazuri în care mulți români au completat formularu, dar autoritățile nu i-au găsit în baza de date și i-au amendat. Acesta a făcut referire și la românii care trec granița pentru a merge la muncă zilnic.

”Foarte mulţi români au completat formularul PLF şi tot degeaba. Autorităţile nu i-au mai găsit în baza de date şi tot au primit amenzi. Alţi români trec graniţa zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd. Încă o măgărie aruncată în faţa cetăţenilor de bună credinţă din partea unor conducători incompetenţi şi iresponsabili. Aceştia sunt marii specialişti PSD-PNL-UDMR cu experienţă care ne conduc ţara”, a mai afirmat europarlamentarul USR.