Bilanţul grupului bancar german ar putea fi redus cu 20%, la 1.000 de miliarde de euro până în 2015 pentru a îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de reglementare privind capitalul băncilor.

Cea mai mare bancă din Germania după active ar urma să anunţe investitorii că vrea să ajungă la un raport dintre capitalul social şi creditele acordate de minim 3% până la sfârşitul lui 2015, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru FT.

Decizia ar putea fi anunţată la sfârşitul acestei luni, odată cu raportarea rezultatelor financiare pe trimestrul doi, pentru a atenua temerile investitorilor potrivit cărora Deutsche Bank are un nivel scăzut al capitalului.

De asemenea, grupul bancar german ia în considerare emiterea unor obligaţiuni convertibile în valoare de şase miliarde de euro.

Reprezentanţii Deutsche Bank nu au comentat informaţiile apărute în ‘Financial Times’.

Anul trecut, cea mai mare bancă din Germania a anunţat planuri de majorare a capitalului cu 2,8 miliarde de euro, pentru a îndeplini noile cerinţe ale autorităţilor de reglementare. De asemenea, banca va obţine încă două miliarde de euro prin alte instrumente financiare.

Deutsche Bank va emite până la 90 milioane de acţiuni noi pentru a-şi majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de la 8,8% la 9,5% conform noile reglementări Basel III. Stabilite în anul 2010 de un comitet de bănci centrale şi organisme de reglementare din întreaga lume, normele Basel III ar urma să oblige băncile să-şi constituie rezerve echivalente cu 7% din valoarea împrumuturilor pe care le acordă, faţă de 2% în prezent. AGERPRES