Preluarea participaţiei la Deutsche Bank vine după ce, în luna iulie, Cerberus a preluat o participaţie de 5% la Commerzbank, a doua mare bancă germană. 

"Avem o opinie pozitivă cu privire la datele fundamentale din Europa şi credem că Germania, în special, este un loc deosebit de atractiv pentru a investi", a declarat un purtător de cuvânt de la Cerberus. 

La bursa de la Frankfurt, informaţiile referitoare la intrarea Cerberus în acţionariatul Deutsche Bank au provocat o creştere de 1% a titlurilor băncii germane. 

"Aceasta a alimentat speculaţiile cu privire la o fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank. Pot să înţeleg aceste speculaţii deoarece Cerberus nu ar investi în băncile germane fără un motiv", a comentat un trader. 

În 2016, o serie de directori de la Deutsche Bank şi Commerzbank au discutat o posibilă fuziune, însă ulterior au renunţat la acest proiect pentru a-şi finaliza procesele de restructurare înaintea unei eventuale fuziuni, a declarat atunci o sursă din apropierea discuţiilor. 

Speculaţiile cu privire la apariţia unui nou acţionar au apărut marţi după ce Deutsche Bank a dezvăluit că Morgan Stanley deţine 6,86% din drepturile de vot la banca germană, majoritatea prin intermediul unor diferite instrumente financiare precum opţiuni call, equity swaps şi opţiuni put. 

Legislaţia germană impune declararea unor participaţii care depăşesc pragul de 3%. 

AGERPRES