Comisarul Nicolae Alexe, fost şef adjunct al IPJ Olt, s-a prezentat la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru a fi audiat în dosarul de abuz în serviciu deschis în legătură cu modul în care procurorii şi poliţiştii au acţionat în cazul crimelor de la Caracal.

Alexe este cel care a zis ofițerului de serviciu să coordoneze altcineva căutarea Alexandrei „spunându-i că el se află la bilanțul Poliției Potcoava”, scrie Libertatea.

Deși Alexandra a sunat la ora 11 implorând să fie salvată, polițiștii și magistrații care au coordonat căutarea au ajuns în Caracal după-amiază, fiecare din propriul motiv.

Când, la ora 11:50, ofițerul de serviciu de la IPJ Olt l-a sunat pe comisarul-șef Nicolae Alexe, cel care asigura comanda poliției din județ, și l-a informat despre caz, Alexe i-a zis să ia legătura cu un subordonat care să meargă la fața locului ”spunându-i că el se află la bilanțul Poliției Potcoava”!

Mai apoi, când a fost întrebat de ce a făcut asta, Alexe a spus superiorilor că nu i s-a spus despre ce e vorba, dar ofițerul de serviciu a explicat clar că el ”l-a informat pe ofițer cu privire la sechestrarea și violarea minorei” încă de la 11:50.

După ce Alexandra sunase la 112. Alexe era, conform procedurilor, șeful operațiunii de căutare, dar el a preferat să rămână la bilanțul Poliției Potcoava (orele 11-13), iar apoi dus și la cel de la Scornicești (orele 13-16).

Nicolae Alexe este cel care l-a sunat pe Remus Rădoi, patronul unor firme de pază din Caracal, pentru a-l ajuta să o găsească pe Alexandra, fata de 15 ani dispărută în luna iulie.

Potrivit unor articole din presă, Remus Rădoi este şeful unui clan din Caracal, fiind condamnat 2011 pentru un incident violent. El i-a furnizat însă adrese greşite poliţistului, iar anchetatorii au descins la locuinţele unui clan rival.

SIIJ a deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care organele de urmărire penală au acţionat în cazul dispariţiei adolescentelor din judeţul Olt.

În cadrul anchetei, au fost ridicate documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt şi IPJ Dolj.