Eugen Teodorovici a susținut , luni, că rectificarea bugetară va fi pozitivă și că Guvernul are bani pentru plata salariilor şi a pensiilor.

„Toate veniturile populaţiei au fost asigurate. De la 1 septembrie creşterea punctului de pensie este prevăzută în buget.”, a spus ministrul finanţelor, într-un interviu la Radio România Actualităţi.

„Toate ministerele care au planificate măsuri importante de investiţii şi nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel încât până la finele acestui an să le şi aplice. Sunt convins că va fi o rectificare pozitivă.”, a declarat Teodorovici, întrebat în legătură cu informaţiile apărute în presă conform cărora ar urma tăieri de la Transporturi, Sănătate și Educație.

Eugen Teodorovici susţine că nu sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, chiar dacă cei din ALDE au spus public că nu sunt de acord cu proiectul de rectificare. El l-a atacat însă pe purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian care a criticat tăierea unor sume la rectificare de la ministerele importante.

„Îl ştim cu toţii pe domnul Varujan, dânsul… A trecut ceva timp de când nu mai este ministru de finanţe şi probabil că anumite practici, să spunem, aşa-numite de finanţe au devenit, aşa, cam depărtate şi probabil de temut.”, a mai declarat acesta.

Despre banii ceruţi de autorităţile locale, ministrul finanţelor susţine că vor primi sumele necesare funcţionării şi pentru proiectele de investiţii, însă banii vor fi alocaţi punctual pentru fiecare autoritate locală în urma discuţiilor cu Ministerul Finanţelor. Surse politice susţin că banii promişi primarior şi şefilor de CJ vor fi alocaţi după rectificarea bugetară, printr-o hotărâre de guvern.