Intermediarul Tradeville a pornit procedurile de admitere la tranzacționare pe sistemul alternativ a companiilor germane E.ON, Bayer și Deutsche Telecom.
„Decizia de a aduce acțiuni ale unor companii importante pe plan internațional a fost luată ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clienților, de a tranzacționa într-o modalitate mai facilă titluri listate pe cele mai importante burse internaționale. Tradeville va activa în calitate de market maker pentru acești trei emitenți în vederea asigurării condițiilor de lichiditate”, spune Mihaela Biciu, director general al case de brokeraj.
Prima fază a procesului a avut deja loc, respectiv înregistrarea titlurilor celor trei companii în sistemele Ro-Clear și de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel încât investitorii să poată beneficia de dividendele acordate.
E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilități la nivel global, cu o capitalizare de peste 40 miliarde euro și afaceri de circa 100 miliarde euro anual, prezentă și în România. Bayer AG este o companie de tip holding cu afaceri în toată lumea și cu reputație în domeniul farmaceutic (cu produse precum aspirina), deși operațiunile principale sunt în domeniul chimiei.
Deutsche Telekom este, de asemenea, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume, prezentă în 50 de țări, inclusiv în România prin pachetul deținut la Romtelecom și Cosmote.