Contribuţia Poloniei este o investiţie în Uniunea Europeană, iar prăbuşirea euro ar fi o catastrofă pentru Polonia, a declarat oficialul polonez.
Ţara nu a pus încă la punct detaliile contribuţiei la FMI şi aşteaptă o scrisoare de la preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, pentru a începe negocierile, a mai spus Belka.
Polonia va hotărî, în următoarele zile, cât din rezervele sale valutare în valoare de 74,3 miliarde de euro vor merge spre FMI, a declarat luni adjunctul ministrului polonez de Finanţe, Ludwik Kotecki. Deşi nu a spus despre ce sumă ar putea fi vorba, el a negat că valoarea contribuţiei s-ar ridica la 10 miliarde de euro, aşa cum a scris presa locală.
Una dintre soluţiile adoptate în cadrul summitului de săptămâna trecută de la Bruxelles, prevede ca statele europene să furnizeze împrumuturi de până la 200 miliarde de euro către FMI. Preşedintele Traian Băsescu a explicat că ţările care au un acord cu Fondul Monetar Internaţional nu trebuie să participe la capitalizarea fondului.

Te-ar putea interesa și: