Un tratament revoluționar pentru bolnavii de astm bronșic a fost descoperit. Această afecțiune este destul de des întâlnită, iar tratamentul uzual pe care cei mai mulți bolnavi îl folosesc are de multe efecte adverse. Acest lucru se întâmplă deoarece tratamentul obișnuit acționează asupra simptomelor bolii și nu asupra cauzelor acesteia.

Spre exemplu, cel mai des întâlnit tratament în rândul astmaticilor este inhalatorul, însă acesta tratează doar simptomele bolii. Utilizarea constantă a acestuia duce la acumularea de mucus, îngustarea căilor respiratorii şi dificultăţi în respiraţie.

Acest tratament revoluționar nou descoperit vizează cauza ce provoacă boala. Așadar, recent s-a descoperit că prin inhibarea enzimei Ezh2, se poate „opri” şi inversa inflamaţia necontrolată asociată cu astmul. Una din nouă persoane suferă de astm.

„Am făcut cercetări asupra astmului în starea preclinică de mult timp şi nu am văzut niciodată înainte un tratament care să elimine semnele unui răspuns imun alergic ca acesta”, a spus unul dintre autorii studiului, dr. Christine Keenan.

„Este captivant pentru că aceste descoperiri ar putea fi piatra de hotar pentru a dezvolta un nou tratament eficient pentru astmul alergic”, a mai spus ea.

Acest tratament revoluționar pentru astmatici ar putea fi util și persoanelor care suferă de leucemie.

„Deoarece medicamentul este deja bine tolerat de om, ne aşteptăm ca tranziţia de la oncologie la tratamentele pentru inflamaţie să se facă uşor”, a declarat co-autorul studiului, dr Rhys Allan.

„Speram ca acest studiu să clarifice calea de urmat pentru investigaţii suplimentare cu privire la un medicament foarte bine direcţionat şi eficient pentru astmul bronşic”, a mai spus el, citat de Agerpres.