Demolarea magazinelor de la metrou continuă. Clotilde Armand pune legea în aplicare

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe pagina oficială de Facebook imagini de la stație de metrou Gara de Nord, în care sunt surprinși muncitorii cum demolează magazinele ilegale. Primarul a venit și cu un mesaj și spune că prin demolarea acestor construcții ilegale, trimite un semnal pentru cei care cred că autoritatea locală nu pune în aplicare legea.

“Am demolat construcţiile ilegale de la staţia de metrou Gara de Nord. Sper să fie un semn pentru toţi cei care cred că noi ezităm să punem legea în aplicare. Reamintesc că Primăria Sectorului 1 sprijină comercianţii de bună credinţă, urmând ca aceştia să fie ajutaţi să-şi desfăşoare activitatea într-un alt spaţiu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Spațiile comerciale din metrouri au fost evacuate

Amintim că, pe 2 aprilie, Metrorex a anunțat că începe procedurile evacuare a spaţiilor comerciale existente în staţiile de metrou, întrucât termenul acordat pentru eliberarea acestora expira la acea dată. Metrorex mai spune că magazinele situate în stații reprezintă un pericol pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou. Compania mai spune că aceste magazine sunt un obstacol în caz de evacuare în caz de urgență și îngreunează accesul la hidranții interiori. Mai mult decât atât, nicio construcție efectuată după anul 2010 nu are aviz ISU.