Potrivit acestora, congresul trebuie să adopte o legislaţie care să prevadă în acest scop cel puţin 3,1 miliarde de dolari, a declarat liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, relatează Reuters şi NBC News, citate de agerpres.

La rândul ei, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a transmis într-o declaraţie că propunerea administraţiei Trump este ”complet inadecvată în raport cu dimensiunea urgenţei”.

De asemenea, propunerea de 2,5 miliarde de dolari venită din partea Casei Albe cuprinde numai 1,5 miliarde fonduri noi în plus faţă de cele deja alocate combaterii virusului Ebola, dar neutilizate şi care ar urma să fie redirecţionate către combaterea COVID-19.

Din această sumă totală, 1 miliard de dolari ar urma să fie direcţionaţi către realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului COVID-19, iar restul pentru tratamente şi achiziţia de echipamente medicale, inclusiv măşti de protecţie.

Peste 10 cazuri de coronavirus în SUA

Statele Unite au confirmat până în acest moment 53 de cazuri de infectare cu coronavirus – 14 diagnosticate în Statele Unite şi 39 în rândul americanilor repatriaţi de la Wuhan, principalul focar al epidemiei, şi de pe vasul de croazieră Diamond Princess plasat în carantină în Japonia, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC).

Autorităţile sanitare au atras atenţia că numărul cazurilor printre cetăţenii repatriaţi este probabil să crească.