Delphi, unul din cei mai mari furnizori de componente auto din lume, a anunţat azi oficial că intenţionează să construiască o fabrică de dispozitive de control si comanda pentru motoare diesel (EMS-Engine Management System).

Dotarea cu instalaţii a noii unităţi, care va fi administrată de divizia Delphi Sisteme de Propulsie, este planificată pentru sfârşitul anului 2007. Fabrica va fi amplasată în Iaşi, şi va asigura peste 1 000 de locuri de muncă. Până în anul 2012, Delphi intenţionează să investească peste 100 milioane de euro în uzina care ar putea avea o suprafaţă de peste 35.000 metri pătraţi.

Grupul administrează în total 13 amplasamente specializate în domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent în Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franţa, Spania, Marea Britanie şi în prezent România.

Uzina din Iaşi va produce componente pentru motoare diesel cu sisteme de injecţie a combustibilului de înaltă precizie, în special pompe şi injectoare pentru sistemele de injecţie Common Rail şi va deservi clienţi din întreaga lume.

Sursa: Capital