„Telefoanele smart sunt deja folosite pentru a verifica soldul conturilor, viramentele bancare şi pentru tranzacţiile online, însă ele nu au atins încă statutul de ‚portofel mobil’, pe scară mai largă. Deloitte anticipează că 2015 va fi primul an în care toate cerinţele mobile de masă vor fi abordate, astfel încât plăţile prin intermediul smartphone-ului să fie mai uşor de efectuat, cu instrumente prietenoase de securitate pentru utilizator.”, a spus Ahmed Hassan, Country Managing Partner și coordonator TMT Deloitte România. Potrivit acestuia, în România, după lansarea de către Vodafone a serviciului M-Pesa, este de așteptat ca atât Orange, cât și Telekom România, să intre pe segmentul financiar și să ofere soluții de plată mobile, plus alte servicii.

Potrivit raportului Deloitte Global, cărţile vor continua să domine industria publicaţiilor şi vor reprezenta 80% din vânzări,  atât ca valoare, cât şi ca volum. De asemenea, 2015 va fi anul în care companiile vor fi înaintea consumatorilor în ceea ce priveşte adoptarea noilor tehnologii precum tiparul 3D, Internetul Tuturor Lucrurilor şi dronele. Mai mult, contrar previziunilor anterioare privind stagnarea vânzărilor de telefoane smart, Deloitte Global prezice că în 2015 vor avea loc un miliard de upgrade-uri, lucru care arată că piaţa nu și-a atins încă nivelul de maturitate sau stagnare.

Tendința de îmbrățișare în masă a tehnologiei din ultimul deceniu a început să apună, cu excepția tehnologiei portabile (ex. ochelarii smart), care a înregistrat o ușoară creștere. În 2015, Deloitte Global prezice că balanța se va înclina în favoarea companiilor, care vor adopta tehnologia purtabilă, tiparul 3D, dronele şi Internetul tuturor lucrurilor, conducând astfel la satisfacerea mai multor nevoi şi la generarea de vânzări mai mari pentru segmentul de business, față de cel destinat utilizatorilor.