Producatorul de computere Dell a inregistrat in primul trimestru al anului fiscal 2008 venituri de 14,6 miliarde de dolari si un profit de 759 de milioane de dolari, peste estimarile analistilor, informeaza site-ul Bloomberg. Reintorcerea lui Michal Dell la conducere si aplicarea planului acestuia de restructurare au contribuit la rezultatele companiei din primul trimestru.

Michael Dell s-a reintors la conducerea companiei pe care a fondat-o dupa ce aceasta a pierdut pozitia de lider de piata in fata companiei Helwett-Packard. In cadrul procesului de restructurare, Dell a schimbat modelul de afaceri al companiei, vanzarea prin magazine proprii, si a inceput sa distribuie produsele Dell si prin marii retaileri precum Wal-Mart. Totodata, acesta a anuntat ca va reduce numarul de angajati cu 10%.

Vanzarile de servere Dell au crescut cu 19% la 1,6 miliarde de dolari in primul trimestru, in timp ce vanzarile de dispozitive de stocare au atins 500 de milioane de dolari, cu 13% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006. Vanzarile de laptop-uri ale companiei au crescut cu 7%,  la 4 miliarde de dolari. Computere personale, care produc 60% din veniturile companiei, au inregistrat o scadere a vanzarilor de 6%, la 4,9 miliarde de dolari.

Michael Dell a promis ca va investi mai mult in designul produselor sale si ca va lansa noi produse in a doua jumatate a anului. Acesta a declarat ca tehnologia wireless este una dintre directiile alese de companie si a anuntat ca intentioneaza sa-l angajeze pe fostul director al diviziei de telefoane mobile a Motorola, Ron Garriques.

Sursa: Bloomberg 01 Iunie 2007