Producatorul de computere Dell a inregistrat venituri de 14,4 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea al anului fiscal 2007 informeaza un comunicat Dell. Rezultatul consemneaza o scadere comparativ cu veniturile de 15,2 miliarde de dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului fiscal 2006. Profitul brut realizat de Dell in al patrulea trimestru al anului fiscal 2007  a fost de 801 milioane de dolari, fata de 1,01 miliarde de dolari, profitul brut realizat in al patrulea trimestru al anului fiscal anterior.

“Suntem dezamagiti de rezultatele companiei dar ceea ce conteaza este viitorul nostru plan de actiune. Incercam sistematic sa crestem eficienta, sa ne imbunatatim modul de actiune si sa transformam companie”, a declarat Michael Dell, presedinte Dell, care a preluat din nou si functia de CEO.

Potrivit comunicatului, Dell intentioneaza sa-si intareasca echipa de management, sa uneasca diviziile companiei si scurteze ciclul de dezvoltare al produselor.

Divizia de servere Dell a contribuit cu 1,5 miliarde de dolari la veniturile companiei din trimestrul al patrulea al anului fiscal 2007, si a cunoscut o crestere de 2% comparativ cu trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior. Veniturile din dispozitive de stocare a fost de 600 de milioane de dolari. Laptop-urile Dell au contribuit cu 3,8 miliarde de dolari la veniturile companiei, in scadere cu 2% ca valoare si in crestere cu 2% ca numar de unitati vandute.  Sistemele desktop au produs 4,6 miliarde de dolari pentru Dell in al patrulea trimestrul al anului fiscal 2007 iar numarul de unitati vandute a scazut cu 18%. Veniturile din serviciile prestate de companie s-au cifrat la 1,5 miliarde de dolari.

In trimestrul al patrulea al anului fiscal 2007 Dell a livrat, pentru prima oara in istoria companiei, mai multe computere la nivel international decat in Statele Unite, ceea ce a dus la realizarea a 46% din venituri in afara Statelor Unite.

Dell Computers a introdus sistemul de operare Windows Vista pe sistemele sale incepand cu trimestrul al patrulea al anului fiscal 2007.

Compania Dell ofera clientilor sai tehnologie si servicii IT si se situeaza pe pozitia a 25-a in topul Fortune. Dell  benefiziaza de un sistem de vanzare directa care inregistreaza cele mai mari vanzari globale de sisteme dintre toti producatorii de calculatoare.

 

Sursa: Capital 02 Martie 2007