Jurnalistul Ion Cristoiu susține că, dacă moțiunea de cenzură va reuși să strângă numărul necesar de voturi, mai departe există două variante:

„În democrație o moțiune de cenzură nu este un scop în sine. Cred că niciun partid de pe planeta asta nu depune moțiune de cenzură zicând: depunem, îl dăm jos și vedem ce o fi. În Spania, de exemplu, Constituția prevede că partidul care depune moțiune de cenzură automat premierul desemnat să facă noul guvern este liderul partidului care depune moțiunea de cenzură. Deci, moțiunea de cenzură este un mijloc prin care un partid din opoziție dă jos Guvernul și deja înainte de a iniția moțiunea de cenzură are Guvernul și programul. La noi s-a ajuns la această aberație democratică. Moțiunea vorbește…vom dărâma Guvernul și apoi vedem ce e….După părerea mea, dacă în spatele acestei nesiguranțe este Klaus Iohannis e o iresponsabilitate națională”, a declarat Ion Cristoiu.

„În cazul în care această moțiune trece există două posibilități”, spune Cristoiu.

„Doamna dăncilă și-ar da demisia și atunci președintele până la formarea noului guvern numește pe cineva dintre miniștri PSD premier interimar și avem o guvernare PSD cu un premier interimar până după alegeri. A doua posibilitate e ca doamna Dăncilă să nu demisioneze și ea rămâne fără să o numească Iohannis premier interimar până la alegeri”, a spus jurnalistul.