Și asta pentru că Șcheia, o comună limitrofă municipiului Suceava, nu face parte din zona metropolitană.

Alexandru Moldovan, prefectul de Suceava, a venit cu lămuriri pe tema circulării fără declarație pe proprie răspundere și spune că persoanele care merg în comuna Șcheia sau cele care au domiciliul aici trebuie să completeze declarația respectivă.

„Atât Legea 215/2001 în baza căreia s-a constituit zona metropolitană Suceava, cât și Legea 351/2001 spun clar cum este delimitată această zonă. Or, în lege spune clar că din zona metropolitană fac parte doar unitățile administrativ teritoriale care au aderat la această structură organizatorică. Șcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava. Ca atare, locuitorii care au domiciliul în această comună trebuie să completeze declarații pe proprie răspundere. Acest aspect este valabil și pentru cei care merg în comuna Șcheia”, a transmis Alexandru Moldovan.

Interpretarea legii și cum trebuie să acționeze autoritățile

Acesta a adăugat că a avut o ședință tehnică împreună cu reprezentanții Poliției, Jandarmeriei, ISU și Consiliului Județean, ocazie cu care le-a explicat care este interpretarea legii și cum trebuie să acționeze.

Zona metropolitană Suceava s-a constituit în 2011 și, în afara municipiului reședință de județ, mai cuprinde orașul Salcea și comunele Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti şi Dărmăneşti. În total, aici trăiesc circa 170.000 de oameni.

Conform legii, o zonă metropolitană este cea care „cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.