Concret, pasagerii care intră în țară prin Aeroportul Internațional Henri Coandă din București trebuie să completeze online o declarație epidemiologică. Această măsură a fost implementată de vineri, 19 iunie. Prin completarea acestei declarații se urmărește limitarea răspândirii coronavirusului.

Ce a transmis Compania Națională ”Aeroporturi București”

”Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, a transmis, vineri, Compania Naţională ”Aeroprorturi Bucureşti”.

Cum se completează declarația

  • Trebuie să accesați https://chestionar.stsisp.ro
  • Completați datele cerute, apoi trimiteți formularul
  • Adresa de izolare trebuie menționată
  • După trimiterea formularului veți primi un cod QR pe telefon
  • Declarația poate fi tipărită sau codul QR poate fi scanat la orice ghișeu amplasat pe scopul sosirii și ridicați declarația de acolo
  • Prezentați-vă la ghișeele DSP din aeroport

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Aplicaţia este disponibilă la  Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul www.bucharestairports.ro