Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc critică într-o postare pe Facebook, anunțul făcut de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind rectificarea bugetară și intenția PSD de a reduce biletele CFR ce sunt în prezent gratuite pentru sudenți.

”Banii astfel economisiți la buget sunt o picătură într-un ocean dacă ne raportăm la potopul de pomeni anunțate de principalul partid de guvernământ pentru a se salva electoral în 2020. Este clar că măsura reducerii biletelor CFR este una represivă – că puterea vrea să îi pedepsească electoral pe tinerii care au votat masiv anti-PSD”, scrie parlamentarul liberal.

Aceasta consideră că PSD se pregătește în acest fel pentru alegerile locale.

”La alegerile din 26 mai, peste 240.000 de cetățeni, dintre care mulți studenți, au votat în București pe liste suplimentare. Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale de anul viitor. Puțini dintre aceștia se vor deplasa la vot, din centrele universitare către localitățile de domiciliu, pe banii lor. Iată cum PSD se pregătește să obțină avantaje electorale, îngrădind mobilitatea tinerilor care s-au prezentat la vot pentru a sancționa actuala putere”, a mai scris pe Facebook Nicoleta Pauliuc.

”Măsura restrângerii gratuității CFR pentru studenți este cu atât mai îngrijorătoare cu cât numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat este în scădere (în acest an, 3 din 5 tineri care au terminat liceul au promovat examenul de bacalaureat), iar numărul celor care pleacă în străinătate, la studii sau la muncă, după absolvirea liceului a crescut alarmant. Ce urmează să mai facă PSD? Oare se vor atinge și de bursele studenților?”, întrebă Nicoleta Pauliuc.