“Beneficiarii proiectului vor fi copiii din Municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist”, a mai precizat Gabriela Firea pe pagina de Facebook, subliniindcă aceste proiect reprezintă o “investiţie în oameni”.

“Venim cu un nou proiect cu impact asupra calităţii vieţii şi asupra sănătăţii copiilor din Capitală – CLAR pentru COPII -, decontând contravaloarea unei perechi de ochelari, în limita a 500 de lei. Acest program se va alătura celorlalte proiecte de succes ale Primăriei Capitalei, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni, cum sunt: plăţile lunare pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi, gravide, copii nou-născuţi, fertilizare in vitro, tineri căsătoriţi, familii monoparentale, chiria pentru victimele violenţei domestice, consultaţii stomatologice pentru copii etc”, a scris Gabriela Firea.

Atenție, copiii vor beneficia o singură dată de sprijinul financiar pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari. Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 şi 2000 de beneficiari în anul 2021.

Iată care sunt condițiile:

– Domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii;

– Recomandare de la medicul specialist