"Cel de-al 12-lea magazin Decathlon din România va fi deschis în Shopping City Sibiu către finalul acestui an. Referitor la Shopping City Suceava, pentru a acomoda aici magazinul Decathlon vor fi necesare relocări ale unor chiriaşi şi reconfigurarea unor spaţii, lucrări care vor fi de durata”, a precizat Graham Kilbane, COO Argo. În Era Shopping Park Iaşi, alt parc comercial aflat în proprietatea fondului britanic, Dechatlon deţine deja o unitate de sine stătătoare.

Gradul de ocupare a Shopping City Sibiu, cel mai mare parc de retail din portofoliul Argo, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 80.000 mp, va creşte la 96% după deschiderea magazinului Decathlon. Noul magazin va avea o suprafaţă de retail de 2.600 mp, oferind peste 15.000 de produse pentru peste 50 de sporturi; în plus, unitatea va beneficia de un playground exterior cu acces gratuit, cuprinzând terenuri de tenis, badminton, baschet etc.

Shopping City Suceava, care are o suprafaţă închiriabilă de 47.000 mp, îşi va asigura un grad de ocupare de circa 99%, după lansarea magazinului Decathlon. Suprafaţa de vânzare prevăzută pentru noul magazin din Suceava este de 1.600 mp. În Era Shopping Park Iaşi, Decathlon a deschis în 2010 una dintre cele mai mari unităţi din România: magazinul are o suprafaţă de 3.300 mp, la care se adăugă alţi 2.000 mp cu terenuri amenajate pentru sport, unde pot fi practicate gratuit fitness, tenis, fotbal, badminton şi tenis de masă.

Decathlon este o companie franceză, prezentă în peste 15 ţări cu peste 400 de magazine; brandul aparţine familiei Mulliez, care deţine şi hipermarketurile Auchan, magazinele Kiabi şi cele de bricolaj Leroy Merlin. Decathlon a intrat pe piaţa din România în anul 2009; prin cele două noi magazine din Sibiu şi Suceava, Decathlon îşi va consolida poziţia pe piaţa locală, cumulând un număr de 13 unităţi.


Citeşte şi Cel mai mare proprietar de malluri îşi lustruieşte proiectele