La nivel național, polițiștii au constatat peste 2.000 de infracțiuni și aproximativ 24.700 de contravenții, informează un comunicat al MAI.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a depășit 9 milioane de lei. În domeniul siguranței rutiere s-a acționat pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, acordând o atenție sporită arterelor de circulație care converg către stațiunile turistice și către lăcașurile de cult unde au fost organizate manifestări religioase cu participare numeroasă.

În aceste acțiuni, polițiștii rutieri au reținut 1.312 permise de conducere dintre care 395 pentru depășirea vitezei legale și 169 pentru consum de alcool.

Efectivele de jandarmi au asigurat ordinea publică la 426 de manifestări publice și au intervenit pentru soluționarea a aproape 70 de sesizări primite prin sistemul național unic de urgențe 112. De asemenea, jandarmii montani au intervenit în sprijinul a șapte persoane care aveau nevoie de ajutor.

În ultimele 3 zile, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului de modificare a Codului Frontierelor Schengen prin care s-a impus efectuarea de verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, Poliția Română de Frontieră a suplimentat efectivele din punctele de trecere a granițelor. În această perioadă, 520.000 de persoane au tranzitat frontiera, ceea ce reprezintă o creștere cu 22% față de un sfârșit de săptămână obișnuit.

Pompierii și personalul SMURD au asigurat intervenția în peste 3.100 de situații dintre care 2.654 pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență și 190  pentru stingerea incendiilor. De asemenea, 2.588 de persoane au fost asistate medical.

Aeronavele Inspectoratului General de Aviație au executat 37 de misiuni aero-medicale și 3 misiuni de monitorizare a traficului rutier.

Acțiunile MAI vor continua și în această săptămână pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță în perioada sărbătorilor pascale, se arată în comunicatul citat.