Drept urmare a deciziei luate de Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, toate școlile din Capitală au fost închise. „Începând cu ora 00.00, 20 octombrie” au intrat în vigoare următoarele.

Școlile din București au intrat în scenariul roșu iar activitatea didactică care necesită prezența fizică a fost suspendată, inclusiv în cazul creșelor și al universităților. Acest lucru înseamnă că școala este realizată exclusiv online.

Măsurile care trebuie respectate de astăzi

Conform deciziei luate de Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență, masca a devenit obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. Aceasta trebuie purtată în așa fel încât să acopere atât gura cât și nasul. Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc au fost închise pentru următoarele 14 zile.

Trebuie menționat că barurile, cafenelele și restaurantele sunt închise în interior iar operatorilor economici le este permisă activitatea în interior doar pentru clienții cazați la pensiuni sau hoteluri.

Acestea sunt măsurile luate de CMSU care au intrat în vigoare în data de 20 octombrie, la ora 0:00:

  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.