Relatiile pe care David le-a itretinut i ultimii ani il recomanda isa pe lista celor care trebuiau sa fie rasplatiti. Este vorba, printre altele, de privatizarea Rafinariei Darmanesti din Bacau, i care actualul secretar de stat a fost implicat i mod direct, alaturi de unul din cei mai rasfatati pedeseristi: Corneliu Iacobov.
Rafinaria a fost privatizata i decembrie 1999, prin cumpararea pachetului majoritar de la FPS de catre SC Imperial Oil SA. Cine era isa Imperial Oil: o societate compusa din cinci firme, din care trei ale lui Corneliu Iacobov: Vradicor Financial Gorup SA, Adal SRL si Iaco-Invest. O a patra societate este Sil Prodinvest din Onesti, iar cea de-a cincea este o firma off-shore din Bahams: Shamrock Worldwide LTD.
Cine a negociat, oficial, alaturi de Iacobov, i numele SC Imperial Oil, cumpararea de la FPS a pachetului de actiuni la rafinarie? Nimeni altul decit Mihai David, itr-o dubla calitate: cea de director general al Imperial Oil, cea de reprezentant al off-shore-ului Shamrock Worldwide LTD, i societatea care a cumparat rafinaria. Interesant este ca Mihai David a negat initial ca ar fi avut vreodata vreo legatura cu Imperial Oil.
La insistentele noastre, ca negocierile cu FPS au fost purtate chiar de catre Domnia sa, i doua rinduri, iar semnarea documentelor s-a facut de catre un avocat bacauan, actualmente senator PDSR, pe care l-a imputernicit cu procura, fostul consilier al premierului si-a amintit ca a fost chiar… directorul general al Imperial Oil! Domnul Mihai David nu-si amintea nimic nici de firma off-shore din Bahamas. I-am reamintit noi ca, i contractul de societate al Imperial Oil, din partea societatii Shamrock Worldwide semneaza isusi Mihai David. „Reprezentantul acestei firme nu a putut veni, asa ca am reprezentat eu acea firma” – si-a amintit brusc domnul David. E greu de spus isa cine sunt actionarii acestei firme (i Bahamas, datele privind ationariatul nu sunt publice), dar poate ca domnul Mihai David cunoaste, totusi, cine l-a imputernicit sa reprezinte off-shore-ul. Evident, i cazul ca nu este el isusi actionarul. „Am rupt, dupa privatizare, orice legatura cu Imperial Oil si cu actionarii acesteia” – spune Mihai David. Un amanunt pare sa-l contrazica isa. La 1 aprilie 2000, itr-o conferinta de presa organizata la Bacau, liderii PDSR au tunat si fulgerat impotriva celor care se opuneau ca Mihai David sa devina seful Agentiei Nationale de Dezvoltare Regionala. Dan Matei Agathon, actualul ministru al turismului, a tinut, la acea data, sa aprecieze competentele care-l recomandau pe Mihai David.