Tatăl lui David Popovici, primele declarații: Suntem, probabil, cel mai transparent club din România

Șeful secției de înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București, Mihai Popovici, a fost audiat în cazul unui antrenor care a abuzat sexual o minoră de 8 ani.

Tatăl lui David Popovici a declarat că există o anchetă în curs și că urmează să fie stabilit tot ceea ce este necesar. El a menționat că poliția și organele de anchetă au fost prezente ieri și își desfășoară activitatea.

Acesta a subliniat atenția extremă acordată oricărei posibile situații de acest gen și a afirmat că clubul pe care îl reprezintă este, probabil, cel mai transparent din România, oferind acces complet părinților în tribună. El a concluzionat că nu există o transparență mai mare în această privință.

„Este o anchetă în desfășurare, urmează să fie stabilit tot ceea ce este de stabilit. A fost aici Poliția, ieri, și organele de anchetă își fac treaba. Noi suntem extrem de atenți la orice posibilă situație de genul acesta și suntem, probabil, cel mai transparent club din România, permițând accesul full al părinților în tribună. Nu există o transparență mai mare la capitolul acesta”, a declarat Mihai Popovici, conform Gândul.

Mihai Popovici
Mihai Popovici/SURSA FOTO: Facebook: Mihai Popovici

Ionuț Popa, stupefiat de acuzații

Ionuț Popa, în calitate de președinte al clubului, și-a exprimat și el surprinderea față de informațiile din acest caz.

El spune că sprijină ancheta Poliției și că au rămas cu toții stupefiați la auzul informațiilor. El a subliniat că, la academia de înot, asigură toată transparența necesară, iar părinții au acces permanent pe marginea bazinului.

De altfel, el spune că nu vor tolera astfel de situații. Popa a menționat că până în prezent nu au primit nicio plângere referitoare la acest antrenor.

„Sprijinim cu tot ce este nevoie ancheta Poliției. Am rămas stupefiați cu toții când am auzit. Noi, la academia de înot, am asigurat toată transparența de care este nevoie, părinții stau tot timpul pe marginea bazinului, nu o să tolerăm așa ceva.

Până acum nu am avut nicio plângere în legătură cu acest antrenor”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

Conform informațiilor furnizate de Gândul, Ștefan Cam este antrenorul suspectat că ar fi agresat sexual fata, iar audierile au început deja în interiorul clubului.

Mama fetiței a sesizat polițiștii de la Secția 6 din Capitală, dezvăluind că micuța ar fi fost atinsă în zona intimă de antrenorul Ș. M. C. Sesizarea a fost făcută marți, 13 februarie 2024.

CS Dinamo a decis să pună capăt contractului cu antrenorul de înot suspectat de abuz asupra fetiței de 8 ani.

De asemenea, clubul a furnizat Poliției înregistrările de pe camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.