„Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenții privind lingouri și bani ascunși prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI (am inclus aici și acoperiții), cataloghează teza mea de doctorat drept una parțial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS!”a scris Vâlcov pe Facebook.

Sărind apoi la o altă temă, oficialul atinge şi subiectul „ROBOR”. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,19%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni.

„În altă ordine de idei, dacă nu știați, în luna ianuarie, media cotațiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 și la 6 luni a fost 3,27. Numărul tranzacțiilor la 3 și la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adică băncile, între ele, nu s-au împrumutat deloc. Cotațiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor populației)”, mai scrie el.

Din acest text se subînțtege că cea care ar fi jurnalist sub acoperire ar fi Emilia Șercan, care nici până acum nu a explicat cum a ajuns lector la Huniversitatea București fără să îndepinească nici măcar criteriile minimale. Emilia Șercan a atacat mai mulți politicieni sau membri ai CSM cu această problemă a plagiatelor în diverse momente.

Citește și: