Surorile, Rózsika Deutsch (mai târziu cunoscută sub numele de Rose sau Rosie) și Janka Deutsch (Jenny), s-au născut la 24 octombrie 1892, în Balassagyarmat, Ungaria.

Tatăl lor a emigrat în Statele Unite în octombrie 1904. Gemenele și mama lor au sosit acolo în 1905.

În copilărie, gemenele s-au antrenat să fie dansatoare și au început să câștige bani în berării încă din 1907.

Interzise pentru că nu aveau vârsta de scenă permisă în New York City, au mers la circul Orpheum până în 1909, când au debutat în Keith Vaudeville.

Citește și Cum a uitat parisul picioarele de un milion de dolari ale domnișoarei Mistinguett

După încheierea Primului Război Mondial, surorile Dolly s-au mutat în Franța, unde au cumpărat un castel.

Au vizitat teatrele și sălile de dans din Europa și au fost curtate de numeroși bărbați înstăriți și din case regale, inclusiv Carol al II-lea al României, Christian X al Danemarcei și Alfonso al XIII-lea al Spaniei.

Gemenele vindeau bilete în aceeași noapte, pentru a fi partenere de dans, mai multor bărbați celebri și bogați pentru a crea rivalitate între ei și a-și crește prețul.

În Europa, surorile au devenit cunoscute și pentru escapadele în cazinouri și hipodromuri, care erau de obicei finanțate de admiratori înstăriți.

Au câștigat 850.000 de dolari într-un singur sezon la Deauville. Jenny Dolly a devenit legendară pentru câștigurile sale.

A câștigat patru milioane de franci într-o seară la Cannes, sumă pe care a transformat-o într-o colecție de bijuterii; apoi a câștigat încă 11 milioane de dolari.

Cu alte ocazii, a câștigat 100.000 de dolari la o cursă de cai, 500.000 de dolari la baccara și 200.000 de dolari la ruletă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric