Totul sau nimic pentru Viorica Dăncilă. Cam așa s-ar putea traduce jocul practicaqt de premier înaintea Congresului de sâmbătă al PSD.

Chiar dacă la nivel oficial, primul-ministru spune că nu va lua măsuri radicale și că nu va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va fi aleasă în funcţie de preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie, în spatele ușilor închise lucrurile stau chiar pe dos.

Potrivit unor surse politice citate de jurnaliștii de la Adevărul, Dăncilă ar fi avut o întâlnire cu liderii PSD la Vila Lac, unde le-a transmis amenințarea că va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va câştiga şefia partidului la Congresul de sâmbătă.

Amenințarea lui Dăncilă echivalează practic cu o victorie în PSD, dacă se ține cont că o demisie a premierului înseamnă pierderea puterii pentru PSD.

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Vila Lac, organizată în comun cu partenerii de la ALDE, au participat liderii senatorilor şi deputaţilor PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

Dăncilă îi are de înfruntat sâmbătă la şefia PSD pe deputatul Liviu Pleşoianu, senatorul Şerban Nicolae şi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu. Dăcă Dăncilă are atuul guvernării, ceilalți contracandidați, cu excepţia lui Pleşoianu, au vechime în partid şi o relaţie foarte bună cu liderii din teritoriu.

Pentru funcţia de preşedinte executiv, lupta se va da între vicepremierul Daniel Suciu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici. Pentru funcţia de secretar general, Mihai Fifor e favorit.