Viorica Dăncilă a anunțat la România TV că senatorul PSD, Paul Stănescu, va fi dat afară din partid dacă va participa la votul de investire a guvernului PNL. Dăncilă l-a criticat dur pe acesta pentru confuzia creată care nu reprezintă poziția PSD.

„Paul Stănescu a greșit în prima parte a declarației. Eu nu cred că Paul Stănescu este de acord cu desființarea PNDL. Ce le va spune primarilor, când se va duce în teritoriu, după ce va fi desființat PNDL? Dacă va participa la acest vor, va fi exclus din partid. Categoric va fi dat afară din partid. El a spus că va respecta decizia partidului. A venit cu o declarație care nu reprezintă poziția PSD și a creat confuzie. E o voce singulară. Am văzut ce a fost la moțiune, au fost oameni care au trădat. Nu sunt deciziile mele, ci ale partidului, luate în CEX.”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Reacția Premierului demis vine după ce senatorul PSD a declarat luni că Guvernul Orban trebuie învestit, dar el va vota potrivit deciziei care va fi luată în PSD.

Viorica Dăncilă, a adăugat că orice parlamentar care vor participa la votul pentru învestirea noului guvern vor fi exclus din partid.

„Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate de Comitetul Executiv Naţional, de a nu merge merge la vot, vor fi excluşi automat din partid. Dacă îşi asumă – indiferent cum îi cheamă, indiferent cine sunt – dacă îşi asumă acest lucru… Nu se poate ca întreg partidul să sufere din cauza unor trădări. Am văzut ce s-a întâmplat la moţiune, am văzut că au fost oameni care au trădat. Nu vrem să mai trecem prin aceleaşi experienţe”, a afirmat Dăncilă.