Viorica Dăncilă își continuă opera de înlăturare a orice influențe din epoca Dragnea în actul de guvernare. Ea l-a demis miercuri din Consiliul de Programare Economică pe Cristian Socol, autorul programului economic al PSD care s-a bazat pe ”wage led growth” și a dat startul majorărilor salariale din sectorul bugetar, considerate de mediul privat a fi nesustenabile de către economia românească.

Cristian Socol este profesor universitar doctor la ASE și făcea parte din Consiliul de Programare, un organism important în cadrul Guvernului, acolo fiind realizate multe prevederi din OUG 114 (Ordonanța lăcomiei), cea mai importantă fiind legată de facilitățile din construcții, potrivit Hotnews.ro.

Consiliul de Programare Economică funcționează în interiorul Comisiei Naționale de Prognoză, fiind un organism fără personalitate juridică care are caracter consultativ.

Membrii Consiliului de Programare Economică beneficiază de o indemnizație lunară pentru activitatea desfășurată în cadrul acestuia egală cu indemnizația președintelui CNSP. Anul trecut, președintele CNSP, Ion Ghizdeanu, cu rang de secretar de stat, a câștigat, pe brut, 15.200 lei/lună, iar în acest an suma a crescut la 16.630 de lei/lună, adică puțin peste 9.700 lei net.

Alături de Cristian Socol, Dăncilă l-a demis din Consiliul de Programare Economică  și pe Andrei Tudorel, deasemenea profesor universitar doctor la ASE.