Decizia ALDE de a ieși de la guvernare a enervat-o pe Viorica Dăncilă. Aceasta l-a atacat dur pe Călin Popescu Tăriceanu și a devoalat planul secret al acestuia.

În unanimitate, colegii au susținut să continuăm guvernarea. Avem responsabilitatea votului din 2016. Avem responsabilitatea de a ne ține promisiunile în fața românilor. Continuăm guvernarea. Dacă ALDE a decis ca miniștri să-și dea demisia, vom numi interimari până vom numi alți miniștri. E o decizie de neînțeles din partea ALDE. Înțelegeam dacă ieșea din coaliție ca să-și ridice partidul în sondaje. Văd însă că domnul Tăriceanu nici măcar nu candidează la prezidențiale. Ce restructurare și nou program de guvernare. Nu avem nevoie de un alt program. A vrut să ias de la guvernare și să se alăture ProRomânia”, a tunat Dăncilă. 

Aceasta a anunțat cine va lua locul miniștrilor ALDE care vor demisiona din Guvern. „Doamna Mănescu rămâne în Executiv. A dat dovadă de foarte multă responsabilitate. Ministerul Energiei va fi prelut de domnul Bădălău, pentru relația cu parlamentul l-am desemnat pe Radu Oprea, iar la mediu va fi interimar domnul Deneș”, a mai anunțat Dăncilă.