Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de către Parlament, arătând că în cazul în care acest document va fi votat, în jurul PNL va fi construit un guvern care va asigura o “tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”.

“Vreau să fiu foarte clar şi să nu capete glas cârcotaşii, pentru că sunt şi în stânga şi în dreapta: eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes, acest Guvern eşuat, în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care va asigura o tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”, a declarat preşedintele Iohannis, miercuri, la reuniunea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov.

Şeful statului a arătat că a luptat împotriva PSD cu toate armele pe care le are la dispoziţie şi a reuşit astfel să-i împiedice pe social-democraţi să-şi pună în aplicare planurile pe care le aveau pentru domeniul justiţiei.

“PSD-ul a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii și acolo au rămas și ne-au blocat. Și ce-am făcut eu în acest timp? Am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanți de la început i-am alungat […] Nici amnistie și grațiere n-au reușit, nici Codurile Penale n-au reușit să le strice așa cum și-au imaginat. Să nu credeți că n-au reușit pentru că le-a venit mintea la cap! M-am suit eu în capul lor. Și legile Justiției, mai știți de câte ori le-au trimis înapoi în Parlament? La CCR? Nu au ieșit perfecte, dar au ieșit totuși departe de ce și-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secția Specială de rezolvat, dar o rezolvăm și pe asta”, a mai declarat Klaus Iohannis.