Vineri va avea loc ședința Comitetului Executiv Național al PSD – CEx, pentru a discuta propunerile pentru Educație și Interne și pentru a stabili ultimele detalii organizatorice ale congresului pe care partidul îl va organiza sâmbătă.

Pentru Ministerul Educației sunt trei variante de persoane favorite să preia portofoliul: Ioana Neacșu, Florian Lixandru și Radu Szekely, anunță surse interne din PSD. Iar pentru Ministerul de Interne se pare că Viorica Dăncilă îl va propune pe actualul ministru interimar, Mihai Fifor.”

”O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în CEx despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a apus Viorica Dăncilă într-o declarație televizată de Digi 24.

PSD a avut probleme în a găsi un ministru la educație, Viorica Dăncilă lovindu-se de mai multe refuzuri. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Ecaterina Andronescu nu a fost remaniată odată cu Teodor Meleșcanu și Carmen Dan. Andronescu a fost dată afară de Dăncilă doar după declarația referitoare la cazul Caracal.

Cât privește noile propuneri pentru preluarea portofoliului de la Învățământ, două dintre ele sunt susținute de organizația București, organizație din care provenea fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Cele două propuneri sunt Ioana Neacșu, inspector general, în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

De asemenea, este luat în calcul și Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu. Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. PSD l-ar lua în calcul și pe Valentin Cuibus, inspector școlar în județul Cluj, însă este posibil ca acesta să refuze propunerea.