Președintele Klaus Iohannis se bate cu șefa PSD, Viorica Dăncilă pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Mai sunt doar câteva zile până la turul al doilea al prezidențialelor, dar jocurile par deja făcute. Un fost aliat al lui Dăncilă a dat semnalul.

ALDE și ProRomânia l-au susținut pe independentul Mircea Diaconu în primul tur al prezidențialelor. Acesta a obținut 8%. Dăncilă spera ca aceste procente să le aconteze, dar Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord. A transmis un mesaj clar alegătorilor lui Mircea Diaconu.

Printr-un mesaj video, președintele ALDE a dat senalul către toți simpatizații ALDE. El a precizat că nici unul dintre cei doi candidați, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, nu sunt de votat și, pe cale de consecință, nu-și exprimă sprijinul pentru nici unul dintre aceștia.

„Mai sunt câteva zile până la desfășurarea turului doi care va da rezultatul privitor la viitorul președinte al României pentru următorii 5 ani. Chiar azi am avut o videoconferință cu președinții organizațiilor județene, unde am constatat, nu e de mirare, că există o mare diversitate de puncte de vedere.

Din punctul meu de vedere, niciuna din ofertele celor doi candidați nu este una convingătoare. Și având în vedere că Mircea Diaconu nu s-a calificat în turul doi, eu consider că trebuie să dăm dreptul simpatizanților noștri, membrilor noștri, în mod liber și democratic să facă propria alegere, pe baza propriei analize, pe baza propriei evaluări și să decidă în consecință.”, transmite Călin Popescu Tăriceanu.